Abusement park

Bereta & Blackout Abusement park

Abusement park este numele berii din această săptămână, ceva nou, atât de nou încât încă nu are o definiție unanim acceptată. Cu toate acestea vorbim despre bere aici, deci probabil la o definiție de genul se va ajunge foarte greu. Abusement park este făcut de cei de la Bereta brewing în colaborare cu cei de la Blackout și este un Triple Indian Pale Ale (TIPA pe scurt).

Personal, când am citit TIPA pe doză, nu prea știam la ce să mă aștept. Știam cum este un DIPA, dar un TIPA? Iar realitatea este că un TIPA este doar un DIPA mai accentuat un pic, cu mai mult hamei și cu o alcolemie mai ridicată. Acesta este și cazul în Abusement park, alcolemia de 9.9% se îndreaptă vertiginos spre tipurile de beri care trebuie sorbite. Cu toate acestea gustul de hamei și aromele de fructe tropicale contrabalansează destul de bine nu doar alcolemia ridicată ci și amărăciunea berii.

Per total, experiența degustării lui Abusement park este una plăcută, as putea zice că este o bere bună care merită încercată măcar o dată. Bineînteles că nu va plăcea tuturor, dar este o bere care se bea ușor și relaxat. Categoric nu este o bere tare care să fie prea amară sau prea puternică.

 

Caracteristici

Ingrediente: apă, malț, hamei, drojdie

Volum: 330 ml

Alcolemie: 9.9%

Țara de origine: România

 

 

Abusement park