kveik star

Kveik star

Săptămâna aceasta vă aducem în atenție o bere nouă nu doar pentru noi cât și datorită tipului de drojdie folosită. Astfel că vă prezentăm Kveik star, un IPA produs de berarii de la Hophead și nu produsă oricum ci cu drojdie de tip Kveik, de unde și numele berii.

Acest tip de drojdie, Kveik, a fost destul de recent adăguată în rețetele berarilor de pe întreg globul. Până nu demult, era cunoscută doar în Norvegia, locul de origine al acestui tip de drojdie, atât de dorită de berari. De ce este atat de râvnită? Pentru calitățile sale de fermentație și rezistența la o varietate mult mai mare de condiții de producție a berii. Kveik este o drojdie foarte rezistentă, atât la căldură ridicată cât și alcoolemie. Astfel că are utilizare mult mai variată decât celălalte tipuri de drojdii.

Cum se traduce acest lucru în gustul berii în schimb? Simplu, având un spectru mai larg de acțiune, gusturile obținute în urma procesului de fermentație vor fi și ele mai variate în funcție de temperatura la care a avut loc respectiva fermentație.

Cu toate acestea, să ne întoarcem la Kveik star, un IPA cu foarte mult hamei și o alcoolemie pe măsură, 6%. Caracteristici care sunt contrabalansate de gusturile de citrice. În plus noul tip de drojdie își face simțită prezența printr-un gust diferit al berii față de cele create înainte.

Și pentru că pandemia este încă un factor prezent în viețile noastre. Poate întâlnirile în număr mare nu sunt cea mai bună idee. Astfel că, noi îți livrăm berea acasă, pentru a te bucura de ea la orice oră simți nevoia, poate chiar la o întâlnire numeroasă online. Poți comanda chiar de pe site-ul nostru AICI.

 

Caracteristici

Hamei folosit: citra, el dorado, azacca și idaho-7

Alcoolemie: 6%

Cantitate: 330 ml

Țară de Origine: România

 

 

Kveik Star pe fundal alb