Athena

Athena – Session ipa

Săptămâna aceasta am pregătit ceva ușor, ceva ce poate fi băut în cantități mari și cu repercusiuni minime, astfel vă aducem în atenție Athena, un Session IPA de la Owl Brewery.

Acest tip de bere este făcut special pentru a fi consumat în cantități ridicate pe parcursul unei sesiuni îndelungate de socializare, de unde și numele categoriei. Prima și cea mai importantă caracteristică a acestei beri este conținutul scăzut de alcool, doar 4.3%, ceea ce înseamnă că nu va „lovi” prea tare nici chiar în cantități industriale. La pachet mai vine și un gust puternic amărui, dat de cantitatea mare de hamei folosită, plus o varietate de gusturi asociate acestuia.

Personal, prefer acest tip de bere deoarece nu am fost niciodată fanul berilor tari și consider că dacă unui pretențios ca mine îi place această licoare, multora dintre voi vă va plăcea de asemenea. Așa că sugestia mea este să vă scoateți prietenii din casă și să veniți să vă bucurați de o sesiune de convorbiri literare sau filosofice alături de Athena.

CARACTERISTICI GENERALE

Alcoolemie: 4.3 %

Ingrediente: apă, malț, hamei (tipurile Cascade, Amarillo, Equinox)

Cantitate: 330 ml

Țara de Origine: România – Timișoara