Nenea Iancu – Albă Nefiltrată din Grâu

Nenea Iancu este o bere premium produsă din trei ingredient de bază: apă, malț din orz și hamei, după un procedeu natural de fermentație care durează 45 de zile. 

Este o bere albă nefiltrată din grâu, de culoare galben auriu, cu spumă albă consistentă ce se menține în pahar până la sfârșit. Începutul este blând, învăluit de aroma bananelor ce se completează perfect cu gustul de hamei, cuișoare și cereale. Finalul, deosebit de răcoritor și ușor, ne surprinde prin aroma fină de tartă condimentată și gustul cu iz de citrice. Mirosul de fructe, fructe tropicale și mirodenii completează caracterul inconfundabil al acestei beri de excepție.

Berea Nenea Iancu este un omagiu adus marelui nostru dramaturg român Ion Luca Caragiale, iubitor de bere bună și făurar de berării.

„Caragiale, cunoscut și sub pseudonimul “Nenea Iancu”, a fost mare făurar de berării, chestiune mai puțină cunoscută în zilele noastre. Ba, la sfârșitul secolului XIX, era celebru pentru această pasiune.

Din respect pentru savoare și autenticitate, am reînviat spiritul berii produse la 1900 pentru berăriile lui Nenea Iancu, după o rețetă tradițională, demult uitată, aceea a fermentației naturale în 45 de zile. Și pentru a respecta așa numita „Deutsche Reinheitsgebot”, adică Legea Purității Germane a Berii de la 1516, această bere este făurită chiar în inima Germaniei.

Caragiale și-a simțit fizicește și moralicește vremurile, iar prin opera și-a transmis expresia. Noi, prin Nenea Iancu susținem adevărul unui beri de calitate și același respect de sine.” – text preluat.

CARACTERISTICI GENERALE

Cantitate 500 ml

Alcool 5,5%

Culoare: Blondă.

Țara de origine: Germania