TILTOTT CSÍKI MÉZES

Tiltott Csíki Mézes

 

Bere Blondă-Artizanală-Cu Miere 

Bere meșteșugărească premium, nepasteurizată, fabricată la Sânsimion, lângă Miercurea Ciuc, într-o fabrică nouă, dar folosind o rețetă veche de sute de ani. 

Procesul tehnologic se bazează pe fermentație naturală, de 40 de zile, fără adaosuri de enzime sau conservanți.

Unicitatea băuturii este dat de faptul că într-un rezervor de fermentație, la 10.000 de litri de lichid de bere adăugăm 1200 kg de miere polifloră.

Din acest must cu conținut ridicat de zahăr, după 40 de zile s-a născut o bere de sărbătoare cu conținut de alcool de 9% (vol.).

Mierea este 100% miere secuiască, care provine de la Odorhei, de la producătorul de miere Illés Szász din Corund.

Cu această bere am încercat de asemenea să reînviem tradițiile noastre, deoarece conform vechilor cronici berea de miere a fost una dintre preferatele strămoșilor noștri, hunii.

Această băutură a fost adusă la viață de către Salamon Rozália Veronika, profesor asociat la Departamentul de Științe Alimentare al Universității Sapientia, și meșterul berar Árpád Simonffy.

Datorită culorii de chihlimbar, a gustului unic dulceag și în același timp amar, caracteristic hameiului și mirosului ușor de miere, este o bere deosebită. Vă recomandăm să savurați cu moderație berea Tiltott Csíki Mézes, bine răcită, la sărbători, cu familia sau împreună cu prietenii.

CARACTERISTICI GENERALE

Ingrediente: apă, malț din orz, hamei, miere polifloră de munte

Alcool 9%