Kutuma Ortu’ Popii

Kutuma Ortu’ Popii

În 24 Iunie 1812 armata lui Napoleon și aliații săi pornesc spre Imperiul Rus. Iarna grea, lipsa de provizii și pierderile omenești pun capăt campaniei din Rusia. La Berezina in 12 Decembrie, “marele strateg” a înțeles că a dat de ortul popii și a fugit la Paris.

Cu un Imperial Stout nu îți vine să te joci. Cu Ortu’ Popii cu atât mai puțin. Când îți bolborosesc prin văzduhurile gurii vreo 7 tipuri de malț, fiecare icnet al papilelor se transformă într-un discurs ce te lasă, literalmente, gură-cască.

Ortu’ Popii, berea Imperial Stout de la Kutuma este o bere neagră, o bere plină și foarte complexă. Concentraţia de 11% alcool este îmbălsămată într-o textură ce face ca berea să curgă în pahar precum un vin licoros.

Gustul profund catifelat prinde note de stafide, de ciocolată, dar și un uşor iz alcoolic la final. Este o bere pentru inițiați, pentru cunoscători, genul de băutură care face ca orice altă bere băută după Ortu’ Popii să pară insipidă şi inodoră.

Ortu’ Popii este prima bere artizanală de tip imperial stout care iese de sub dealul feleacului. Obținut doar din malt, fără lactoză sau alte tipuri de zaharuri, ceea ce face o sesiune de brasare foarte lungă. Berea are un iz și gust pregnant de prăjit, ciocolată și cafea. Aceasta castigă în timp, ce altele pierd.

 

CARACTERISTICI GENERALE

Cantitate 330 ml

Alcool 11%

Hai sa dam ortu’ popii… pe gat?