Pitica Roșie

Pitica Roșie

Pitica Roșie este un red IPA a la Cluj. Într-un registru amărui ce se termină cu o dulceață plăcută.

În pahar e brun roșcată cu un guler bogat de spumă cafenie. Miroase a zahăr caramelizat, cereale și puțină miere polifloră.

Gust amărui cu note dulci de caramel, malț prăjit bine și coajă de grapefruit.  Corp catifelat, slab acidulată.

Spre final alcool-ul se simte un pic mai mult, dar este completat de arome plăcute de nuci coapte și castane.

Este un tip de bere cu un gust puternic dar plăcut de malț, completat de subtila aromă de caramel. Gustul este caracterizat de o aromă amăruie, însă într-un mod echilibrat.

Conform diagramei HERTZSPRUNG-RUSSELl, o stea pitică roșie este o stea mică și relativ rece (temperatura la suprafață mai mică de 4000k). Ele reprezintă 80% din cele 200-400 de miliarde de astre din galaxia noastră. 6% dintre piticile roșii au în jurul lor planete cu mărimi comparabile cu cea a Terrei și care sunt potențial locuibile. La 23 februarie 2017, NASA a anunțat descoperirea a șapte planete de dimensiuni pământești care orbitează Pitica Roșie Trappist-1 la aproximativ 39 de ani-lumină distanță în constelația vărsător.

planetele au fost descoperite prin metoda de tranzit , ceea ce înseamnă că avem informații de masă și rază pentru toate acestea.

Piticile rosii sunt cele mai frecvente tipuri de stele din galaxia noastră, reprezentând circa 80 la sută din masa acesteia. Cea mai apropiată pitică roșie de Terra este Proxima Centauri, care nu poate fi văzută cu ochiul liber. Majoritatea acestor tipuri de stele au planete, crescând probabilitatea existenței vieții în Univers.

 Te așteptăm să savurezi alături de prietenii tăi o Bere a la Cluj Pitica Roșie 

CARACTERISTICI GENERALE

Cantitate 330 ml

Alcool 6%

Bere nefiltrată, nepasteorizată

Fabricată în Cluj-Napoca